Mjekët të alarmuar: Mos i merrni më telefonat në tualet, ja pse…

phone

Shumë njerëz në ditët e sotme shkojnë në tualet bashkë me telefonin celular, smartfonin, apo tabetin. Por, sipas mjekëve, ky zakon është shumë i rrezikshëm.
Kjo pasi mund të ekspozoheni ndaj rrezikut të infektimit nga bakteret, si E. coli ose salmonela, e cila mund të dëmtojë sistemin imunitar.

Dr Lisa Ackerley thotë se është një shqetësim i madh përdorimi i këtyre pajisjeve në tualet, për shkak se nga moslarja e duarve mund të shpërndahen bakteret në telefon e më pas përsëri në duart tuaja, edhe nëse i keni larë.
Pra, çfarë duhet të bëjmë? Sipas Dr Ron Cutler, telefoni nuk duhet të merret me vete në banjo. Ai thotë gjithashtu se nivelet e ndotjes varen nga vendndodhja e WC-së.

Nëse shkoni në tualetin e zyrës mund të mos jetë një problem, por një tualet publik rreziku i infeksionit rritet. Viruset mund të barten nga çdo gjë, jo vetëm duart apo nga ajri.

Mikrobet mund të mbijetojë në telefonin tuaj për ditë me radhë! Madje kur celularët ngrohen ata mund të jenë një mjedis ideal për bakteret.Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme që të lani duart mirë me sapun dhe ujë në çdo kohë, sidomos nëse jeni duke përdorur tualetin.

phone